EHBO voor Gastouders

Eenmalig
€ 145,-

BHV Kinderopvang Basis

Cursus BHV Kinderopvang is inclusief het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis. Deze cursus voldoet aan de wet IKK.

  • 6 tot 8 uur online theorie
  • 6 uur praktijksessie
  • Oranje Kruis gecertificeerd
  • IKK Proof
Kies een locatie en datum

OVER DEZE CURSUS

Onze cursus BHV Kinderopvang is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de kinderopvang en (basis)scholen en voldoet aan de eisen van de wet IKK.

Onze cursus BHV Kinderopvang bestaan uit 6 tot 8 uur online theorie en een praktijksessie van 6 uur op één van onze locaties ’s of desgewenst incompany op uw locatie. Het eerste deel van de praktijksessie bestaat u uit 4 uur Eerste Hulp aan Kinderen, en het tweede deel uit 2 uur BHV.

 

DEEL 1: EERSTE HULP AAN KINDEREN

Het eerste deel van de cursus wordt na goed gevolg afgesloten met het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje kruis. Dit certificaat is 2 jaar geldig en voldoet aan de eisen van de wet IKK.

In het eerste deel van de cursus wordt de Eerste Hulp aan Kinderen behandeld, en bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en een praktijksessie van 4 uur. Tijdens de online theorie wordt de cursus voorbereid op diverse ernstige ongevallen als een reanimatie, onderkoeling en een verdrinking. Ook worden de veelvoorkomende ongelukken als bloedneus, snijwond en het verwijderen van een teek behandeld.

Tijdens de praktijksessie oefent de cursist de reanimatie bij zowel een baby als een kind en het gebruik van de AED. Ook worden de onderwerpen verstikking, verslikking en een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie uitgebreid geoefend.

 

DEEL 2: BHV

Het deel BHV wordt na goed gevolg afgesloten met een persoonsgebonden BHV certificaat welke een geldigheid heeft van twee jaar.

Het tweede deel bestaan uit 2 tot 4 uur online theorie en een praktijksessie van 2 uur. Tijdens het volgen van de online theorie leert de cursist de veiligheid in en om een gebouw te vergroten en te handelen bij een brand of andere ernstige calamiteiten.

Bij de praktijksessie oefenen de cursisten een brand te bestrijden en een gebouw te ontruimen waarbij rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van kinderen. Door middel van praktijkoefeningen worden de cursisten getraind situaties in te schatten en de juiste procedures te volgen.

Het kan voorkomen dat het cursusdelen in omgekeerde volgorde wordt aangeboden.

 

DE VOORDELEN VAN ONZE CURSUS BHV KINDEROPVANG

  • Voldoet aan de wet IKK
  • Certificaat van het Oranje Kruis
  • Praktijksessies op diverse locaties te volgen
  • Online theorie in eigen tempo te volgen
  • Certificaat 2 jaar geldig

 

VOOR WIE IS DEZE CURSUS

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor medewerkers kinderopvang en (basis)scholen die nog niet in het bezit zijn van een officieel certificaat Eerste Hulp aan Kinderen en BHV.

 

HET CERTIFICAAT

Na het met succes afronden van de cursus BHV Kinderopvang ontvangen de deelnemers het officiële certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis en een BHV certificaat van de Eerste Hulp Groep. Het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis voldoet aan de wet IKK en is opgenomen op de referentielijst met erkende EHBO certificaten. Zowel het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis als het BHV certificaat van de Eerste Hulp Groep zijn 2 jaar geldig.

Cursusagenda


Geen cursussen gevonden