Groepsprijs
€ 1650,-

BHV Kinderopvang incompany

Cursus BHV Kinderopvang inclusief het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis. Deze cursus voldoet aan de wet IKK.

  • 6 tot 8 uur online theorie
  • 6 uur praktijksessie
  • Oranje Kruis gecertificeerd
  • IKK Proof
Offerte aanvragen

Over deze cursus

Onze cursus BHV Kinderopvang is speciaal ontwikkeld voor medewerkers in de kinderopvang en (basis)scholen en voldoet aan de eisen van de wet IKK.

Onze cursus BHV Kinderopvang bestaan uit 6 tot 8 uur online theorie en een praktijksessie van 6 uur op eigen locatie of een locatie van de Eerste Hulp Groep. De praktijksessie kan indien gewenst gesplitst worden gevold. Het eerste deel van de praktijksessie bestaat u uit 4 uur Eerste Hulp aan Kinderen, en het tweede deel uit 2 uur BHV.


Deel 1: Eerste Hulp aan Kinderen

Het eerste deel van de cursus wordt na goed gevolg afgesloten met het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje kruis. Dit certificaat is 2 jaar geldig en voldoet aan de eisen van de wet IKK.

In het eerste deel van de cursus wordt de Eerste Hulp aan Kinderen behandeld, en bestaat uit 4 tot 6 uur online theorie en een praktijksessie van 4 uur. Tijdens de online theorie wordt de cursus voorbereid op diverse ernstige ongevallen als een reanimatie, onderkoeling en een verdrinking. Ook worden de veelvoorkomende ongelukken als bloedneus, snijwond en het verwijderen van een teek behandeld.

Tijdens de praktijksessie oefent de cursist de reanimatie bij zowel een baby als een kind en het gebruik van de AED. Ook worden de onderwerpen verstikking, verslikking en een bewusteloos slachtoffer in een noodsituatie uitgebreid geoefend.

 

Deel 2: BHV

Het deel BHV wordt na goed gevolg afgesloten met een persoonsgebonden BHV certificaat welke een geldigheid heeft van twee jaar.

Het tweede deel bestaan uit 2 tot 4 uur online theorie en een praktijksessie van 2 uur. Tijdens het volgen van de online theorie leert de cursist de veiligheid in en om een gebouw te vergroten en te handelen bij een brand of andere ernstige calamiteiten.

Bij de praktijksessie oefenen de cursisten een brand te bestrijden en een gebouw te ontruimen waarbij rekening wordt gehouden met de aanwezigheid van kinderen. Door middel van praktijkoefeningen worden de cursisten getraind situaties in te schatten en de juiste procedures te volgen.


De voordelen van onze cursus BHV Kinderopvang

  • Voldoet aan de wet IKK
  • Certificaat van het Oranje Kruis
  • Praktijksessie op eigen locatie
  • Online theorie in eigen tempo te volgen
  • Certificaat 2 jaar geldig


Voor wie is deze cursus

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor medewerkers kinderopvang en (basis)scholen. Er is geen vooropleiding nodig.


Het Certificaat

Na het met succes afronden van de cursus BHV Kinderopvang ontvangen de deelnemers het officiële certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis en een BHV certificaat van de Eerste Hulp Groep. Het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis voldoet aan de wet IKK en is opgenomen op de referentielijst met erkende EHBO certificaten. Zowel het certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis als het BHV certificaat van de Eerste Hulp Groep zijn 2 jaar geldig.


Offerte op maat

Voor een offerte op maar kunt u contact met ons opnemen. Voor de incompany cursus BHV kinderopvang betaal je een all-in groepstarief. Met maximaal aantal deelnemers bij de incompany cursus BHV Kinderopvang is 14 personen. De praktijksessies kunnen worden gegeven op diverse locaties verspreid over het gehele land of op jullie eigen bedrijfslocatie. De beschikbare ruimte bij de eigen bedrijfslocatie moet dan wel voldoen aan de gestelde eisen. Als de Eerste Hulp Groep de locatie regelt betaal je voor de locatie nooit meer dan 100 euro excl. BTW per 4 uur.