Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hier vindt u per categorie de meest gestelde vragen. Komt u er niet uit? Neem telefonisch contact met ons. Wij helpen u graag verder!

Algemeen

Wanneer moet ik een herhalingscursus volgen?

Een EHBO certificaat heeft een geldigheid van 2 jaar, en een BHV certificaat van 1 jaar. Om je certificaat geldig te houden moet je voor de vervaldatum een herhalingscursus volgen. Ook als je een certificaat elders hebt behaald kun je bij ons een herhalingscursus volgen. Bij een EHBO certificaat moet het wel een certificaat van het Rode Kruis, Livis of Oranje Kruis zijn. Heb je nu een Rode Kruis of Livis certificaat, dan zullen wij deze bij een verlenging overzetten naar het Oranje Kruis. De waarde van het Oranje Kruis certificaat is gelijk als aan het Rode Kruis en Livis.

Kan ik ook een Cursus op locatie laten verzorgen

Ja, de Eerste Hulp Groep verzorgt ook cursussen op locatie. Dit kan zowel zakelijk als particulier. Vaak is het vanaf 6 deelnemers voordeliger de cursus op locatie te laten verzorgen. Bel voor meer informatie of een offerte op maat naar 088 – 603 0 603

Waar kan ik de algemene voorwaarden vinden?

Onderaan iedere pagina van onze website vind je een link naar onze voorwaarden

Ik heb een klacht over een cursus. Waar kan ik terecht?

Wij proberen al onze cursisten zo goed mogelijk van dient te zijn. Is er onverhoopt toch is waar je niet tevreden over bent, dan horen wij dit graag. Hiervoor kun je contact opnemen met onze klantenservice via 088 – 603 0 603. Niet altijd kan een klacht direct telefonisch worden opgelost. Is dit het geval, dan houden wij jou per e-mail op de hoogte.
Niet tevreden met de reactie welke je van de klantenservice hebt ontvangen? Stuur dan een brief naar de Eerste Hulp Groep, afdeling kwaliteit, Postbus 22188 – 1302 CD Almere. Vermeld in de brief de klacht zo uitgebreid mogelijk, en stuur eventuele relevante informatie mee. Zodra wij de klacht hebben ontvangen sturen wij hiervan een bevestiging. De behandelaar behandeld de klacht uiterlijk binnen 4 weken.

Ontvang ik voorafgaande aan de cursus lesmateriaal?

Dit is afhankelijk van de soort cursus. Als er thuisstudie van toepassing is dan staat dit bij de cursus duidelijk vermeld

Is er naar afloop van de cursus een apart examen?

Alleen bij de EHBO basis cursus is er een extern onafhankelijk examen vanuit het Oranje Kruis.

Bestellen

In heb geen e-mail met een inschrijfbevestiging ontvangen

Soms gebeurt het dat de inschrijfbevestiging welke wij per e-mail hebben verstuurt als spam wordt aangemerkt. Kijk hiervoor in uw e-mail programma in de map met ongewenste e-mail. Mocht er ook geen inschrijfbevestiging in de map ongewenste e-mail staan, bel dan met onze klantenservice op 088 – 603 0 603

Wordt ik geïnformeerd als mijn certificaat bijna is verlopen?

Indien je een EHBO of BHV certificaat bij de Eerste Hulp Groep hebt behaald sturen wij 10 weken voor het verlopen van het certificaat e-mail om je er aan te herinneren dat je certificaat bijna verloopt.

Wat moet ik doen als mijn certificaat is verlopen?

Bel hiervoor onze klantenservice, we kunnen dan gezamenlijk kijken naar een passende oplossing. In sommige gevallen kun je het certificaat binnen drie maanden na afloop van het certificaat nog verlengen.

Hoe declareer ik mijn EHBO cursus bij mijn verzekering?

Controleer eerst of je in aanmerking komt voor een vergoeding.
Heh je recht op vergoeding, stuur dan direct nadat je het EHBO certificaat hebt ontvangen een kopie van de factuur en kop certificaat naar de verzekeraar. Sommige verzekeraars accepteren ook alleen de factuur. Ons advies is, wacht altijd met declareren totdat je de cursus daadwerkelijk hebt gevolgd.

Hoe lang is mijn certificaat geldig?

Een EHBO certificaat welke je hebt behaald via de Eerste Hulp Groep is 2 jaar geldig. Een BHV certificaat heeft een geldigheid van 1 jaar.

Hoe wijzig ik mijn persoonlijke gegevens?

Wijzigingen in de persoonlijke gegevens kun je mailen naar: cursusadministratie@eerstehulpgroep.nl